Ajankohtaista

ABC-haulikkokurssi pidetään Peräseinäjoen ampumaradalla pe 24.4 alkaen klo 17. Ennakkoilmoittautuminen!

UUDEN Metsästäjäliiton Jäsenrekisterin käyttökoulutus pidetään ke 6.5 alkaen klo 17 Seinäjoen Framilla D-rakennuksen alakerrassa. Jäsenseurojen jäsenrekisterivastaavia toivotaan paikalle runsaasti! Kutsu piirin kotisivuilla!! Ennakkoilmoittautuminen!

Pohjanmaan piirin kotisivut ovat uusiutuneet alkuvuoden aikana. Kannattaa käydä tutustumassa uusiin sivuihin!
Suomen Metsästäjäliiton terveisiä:
Suomen Metsästäjäliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toiminnanjohtajaksi agronomi (MMM) ja MBA Jaakko Silpolan. Hän aloittaa tehtävässään 1. maaliskuuta.
Jaakko Silpola, 55, on ollut edunvalvonnan erityisasiantuntija Vapo Oy:ssä. Tätä ennen hän toimi Turveteollisuusliiton toimitusjohtajana ja kansainvälisen tieteellis-teknisen International Peatlan Society -yhteistyöjärjestön pääsihteerinä. Työnsä ohella hän on toiminut useissa luottamustehtävissä eri etujärjestöissä.
Ja lopuksi asiantuntijavastaus kysymykseen Kuinka alle 15 v. voi saada tunnukset OmaRiista
–sovellukseen: ”Nuoren pitäisi hankkia verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Tosin ainakin Telian mobiilivarmenteen käyttöönotto alaikäisillä vaatii myös verkkopankkitunnukset. Käytännöt mobiilivarmenteen suhteen vaihtelevat eri operaattoreilla, joten ne kannattaa varmistaa omalta puhelinoperaattorilta. Verkkopankkitunnuksia on myönnetty myös alle 15-vuotiaille molempien huoltajien
suostumuksella nuoren omalle käyttötilille. Asiaa kannattaa tiedustella omasta pankista. Tiedän ainakin OP:n näitä antaneen, mutta Nordeasta tai DanskeBankista ei ole annettu. S-pankissa virallinen alaikäraja verkkopankkitunnuksille on 12- vuotta, joten sinne tilin avaamalla ainakin saa tunnukset, jos nykyisessä pankissa siihen ei suostuta.”

Jos haluaa päästä seuran WhatsApp ryhmään niin ilmoita puhelinnumero joko Johanna Pollarille, Joonas Mannilalle tai Sakari Mäkirannalle.

Kesäkokouksen 28.07 2019 päätöksiä:

-metsästyksessä noudatetaan valtion aikoja.

-riistakiintiö kolme metsäkanalintua, yksi saa olla metso. Peltopyy rauhoitettu.

-joulurauha 24-25 12 eli kaikki metsästys kielletty.

-metsäkanalintujen ruokintapaikat rauhoitettu 300 metrin säteellä.

-seuraavat järvet rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä: Neva-Aijalainen, Iso-Valkeinen, Korpilampi ja Kaidesjärvi.

-Isojakokunnan kortteja myy Toni Raiski.

-jäseniä muistutetaan että maaston roskaaminen ehdottomasti kielletty. Kaikki mitä metsään viedään tuodaan sieltä myös pois. Varsinkin haulikon hylsyt pitää ehdottomasti tuoda maastosta pois.

– jahtiin mentäessä kiinnittäkää huomiota mihin jätätte autonne. Teiden liittymien ja ajourien kulun estämistä ei saa esiintyä missän muodossa. Myös pellolla autolla ajaminen on kielletty.

-saalisilmoitus jätetään joko oma riistan kautta tai seuran sähköpostiosoitteeseen (pollarinms(at)gmail.com). Saalisilmoitus pitää jättää vaikka ei olisi saanut saalista.